Ελαιοραβδιστικά

”WHITE  SHARK” 

ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ 

ΞΕΚΟΎΡΑΣΤΗ   ΑΞΙΟΠΙΣΤΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ 

ΕΛΑΙΟΡΑΒΔΙΣΤΙΚΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΜΕ ΒΡΑΧΙΟΝΑ 

Τα WHITE SHARK’’ μπορούν να τοποθετηθούν, ως ολοκληρωμένα μηχανήματα σε τρακτέρ ή μόνο η κεφαλή στις μπούμες  δομικών μηχανημάτων όπως,  τα ερπυστριοφόρα τσαπάκια, οι μικροί σπαστοί φορτωτές, αλλά και οι εκσκαφείς.

Για την τοποθέτηση τους σε τρακτέρ, ο κινητήρας του θα πρέπει να είναι >55hp  και  η  λειτουργία τους επιτυγχάνεται μέσω του άξονα Ρ.T.O. γιατί, είναι εξοπλισμένα με αυτόνομο υδραυλικό κύκλωμα, δύο αντλίες νέου τύπου και δεξαμενή λαδιών.

Όταν τοποθετούνται σε δομικά μηχανήματα, τοποθετείται μόνο η κεφαλή στην μπούμα η οποία λειτουργεί με το υδραυλικό σύστημα του μηχανήματος.

Tα ραβδιστικά μηχανήματα με βραχίονα είναι μία από τις πλέον αξιόπιστες προτάσεις για την συγκομιδή καρπών, σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις όπως το μάζεμα των ελαιών της Κορωνέικης ποικιλίας είναι, αν όχι η μοναδική σίγουρα  η πιο αξιόπιστη επιλογή.

Oι λόγοι που θα σας κάνουν να εμπιστευθείτε και εσείς τα ΄΄WHITE SHARK΄΄ είναι :

 • Ο εύκολος, ξεκούραστος, αποδοτικός, αλλά & αξιόπιστος χειρισμός τους γιατί, μπορούν να τα χειριστούν άτομα και των δύο φύλλων ακόμη και κάποιας μεγαλύτερης ηλικίας.
 • Η δυνατότητα πολύωρης αλλά παράλληλα ξεκούραστης εργασίας με αποτέλεσμα, να μεγαλώνει ο ουσιαστικός χρόνος τινάγματος, αυτό σημαίνει αύξηση της ημερήσιας συλλεχθεί σας ποσότητας.
 • Θα έχετε θεαματικά χαμηλότερο κόστος συγκομιδής λόγω της μείωσης των ημερομισθίων.
 • Θα είστε αυτοδύναμοι, δεν θα χρειάζεται πλέον να ψάχνετε να βρείτε εργάτες, θα μπορείτε να μαζέψετε τους καρπούς εσείς με την οικογένεια σας.
 • Λόγω του εύκαμπτου χυτού υλικού των ακίδων, της ισχυρής αλλά παράλληλα ελεγχόμενης – διαβαθμιζόμενης παλινδρομικής κίνησης τύπου ΚΟΥΠΕ-ΠΕ της χτένας.
 • Ακόμη και οι καρποί της Κορωνέικης ποικιλίας πέφτουν σχετικά εύκολα δίχως να τραυματίζονται, τα κλαδιά αλλά κυρίως το ριζικό σύστημα των δέντρων.
 • Οι πολλαπλές έξυπνες κινήσεις, τόσο του βραχίονα όσο και της κεφαλής, επιτρέπουν στην χτένα να εισχωρεί στο δέντρο σχεδόν από όλα τα σημεία. Αυτή η δυνατότητα σε συνδυασμό με τις σχεδόν χειρουργικής ακριβείας κινήσεις που μας προσφέρει το  πλήρως αναλογικό ασύρματο χειριστήριο, όχι μόνο  μικραίνουν τον απαιτούμενο χρόνο τινάγματος αλλά δεν δημιουργούν κανένα απολύτως πρόβλημα στο δέντρο.  Με τα ΄΄WHITE SHARK΄΄ δεν πέφτουν φύλλα, δεν σπάνε  κλαδιά και το κυριότερο  δεν επηρεάζεται καθόλου το ριζικό σύστημα του δένδρου. Έτσι ο χειριστής αποκτά την ικανότητα να τινάζει, ακόμη και τα πολύ δύσκολα και ψηλά σημεία του δέντρου γρήγορα , εύκολα και κυρίως παραγωγικά.
 • Εκτός όμως από την στιβαρή κατασκευή, τα αρίστης ποιότητας υλικά με τα οποία είναι κατασκευασμένα αλλά και τα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, τα μηχανήματα ΄΄WHITE SHARK΄΄ έχουν ένα ακόμη πολύ σημαντικό πλεονέκτημα, αυτό είναι η προσιτή τους τιμή.
 • Ένα τρακτέρ και ένα ’’WHITE SHARK’’ , είναι αρκετά για να έρθετε και εσείς στην νέα εποχή συλλογής .
 • Με τα μηχανήματα ΄΄WHITE SHARK΄΄ λόγω της στιβαρής τους κατασκευής, εκτός από το τίναγμα των ελαιοδέντρων, καρυδιών και αμυγδαλιών, μπορείτε τοποθετώντας το κατάλληλο εξάρτημα να τα χρησιμοποιείτε όλο τον χρόνο σε εργασίες όπως , πλύσιμο των φωτοβολταικών panels , την ανύψωση φορτίων, την συλλογή κλαδιών & κορμών, το κλάδεμα των δένδρων, το άνοιγμα οπών για τοποθέτηση πασάλων & φύτεμα δέντρων, καθώς επίσης και σε πολλές ακόμη εργασίες.
 • Τα’’WHITE SHARK’’ κατασκευάζονται σε τέσσερεις τύπους και απευθύνονται, σε μικρούς καλλιεργητές με ιδιοκτησία μερικών δεκάδων δέντρων, αλλά και σε μεγάλους καλλιεργητές ή και επιχειρηματίες με συνεργεία παροχής υπηρεσιών που συλλέγουν τους καρπούς πολλών χιλιάδων δέντρων κάθε σεζόν.

ΑΣΎΡΜΑΤΟ  ΧΕΙΡΙΣΤΉΡΙΟ  ΔΙΕΥΡΥΜΈΝΩΝ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

Όλοι οι τύποι των  ”WHITE SHARK”  που διαθέτουν  την τεχνολογία ασύρματου χειρισμού, είναι εξοπλισμένοι  με πλήρως αναλογικό διπλό ήλεκτρο υδραυλικό μπλόκ καθώς επίσης και με κορυφαίο ασύρματο χειριστήριο διευρυμένων λειτουργιών.

Αυτή η τεχνολογικά προηγμένη κατασκευή επιτρέπει στον χειριστή  να εκτελεί χειρισμούς σχεδόν χειρουργικής ακριβείας, κερδίζοντας πολύτιμο χρόνο δίχως μάλιστα να  δημιουργεί απολύτως κανένα πρόβλημα στο δένδρο,  με κινήσεις ήρεμες σε έρπουσα ταχύτητα δεν ρίχνει τα φύλλα, δεν σπάει τα κλαδιά και φυσικά δεν επηρεάζει το ριζικό σύστημα του δένδρου όπως συμβαίνει με άλλα  δονητικά μηχανήματα.

Πιο αναλυτικά, με το ασύρματο χειριστήριο  έχουμε τις παρακάτω κινήσεις :

 1. Κομβίον εκτάκτου ανάγκης, με το πάτημα του το μηχάνημα σταματά σε κλάσματα δευτερολέπτου οποιαδήποτε κίνηση.
 2. Επιλογέας ταχύτητας, υπάρχει η επιλογή για γρήγορη ταχύτητα και για αργή κατά το 1/2. Όταν είμαστε έξω από τα κλαδιά του δένδρου, μπορούμε να χρησιμοποιούμε την γρήγορη ταχύτητα, είτε για την περιστροφή του πύργου, είτε για τις κινήσεις των δύο βραχιόνων, είτε για τις κινήσεις των δύο τηλεσκοπικών επεκτάσεων.     Όταν θέλουμε να μπούμε μέσα στα κλαδιά για να ξεκινήσουμε το τίναγμα θα πρέπει να χρησιμοποιούμε την αργή ταχύτητα, με αυτή την επιλογή σε συνδυασμό με την πλήρως αναλογική κίνηση που προσφέρει η ασύρματη τεχνολογία των ‘WHITE SHARK’ ο χειριστής μπορεί να κάνει κινήσεις σχεδόν χειρουργικής ακριβείας μέσα στα κλαδιά, προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο και τα κλαδάκια και τα φύλλα.
 3. Κατέβασμα & ανέβασμα αριστερού ποδαρικού σταθεροποίησης .
 4. Κατέβασμα & ανέβασμα δεξιού ποδαρικού σταθεροποίησης.
 5. Περιστρεφόμενος διακόπτης (Ποτενσιόμετρο ) για την απόλυτα ελεγχόμενη και διαβαθμιζόμενη  παλμική (Κούπε – Πέ) κίνηση της χτένας.
 6. Διακόπτης έναρξης της λειτουργίας της χτένας.
 7. Αναλογικής λειτουργίας αυξομειωτης της ταχύτητας όλων των κινήσεων. Προσοχή, οι ρυθμίσεις γίνονται μόνο από εξειδικευμένο τεχνικό μας.
 8. Διακόπτης συναγερμού προειδοποίησης ( Πρόσθετη επιλογή )
 9. Διακόπτης έναρξης & παύσις του ασύρματου χειριστηρίου.
 10. Joy Stick No1, κινήσεις κεφαλής . Λειτουργία σε σχήμα σταυρού, κεφαλή επάνω, κεφαλή κάτω, κεφαλή δεξιά, κεφαλή αριστερά.                                                          Λειτουργία χιαστή, το μηχάνημα εκτελεί δύο ταυτόχρονες κινήσεις.
 11. Joy Stick No2, κινήσεις εξωτερικού βραχίονα & τηλεσκοπικών επεκτάσεων. Λειτουργία σε σχήμα σταυρού, βραχίονας επάνω, βραχίονας κάτω, κίνηση δεξιά άνοιγμα των τηλεσκοπικών επεκτάσεων, κίνηση αριστερά μάζεμα των τηλεσκοπικών επεκτάσεων. Λειτουργία χιαστή, το μηχάνημα εκτελεί δύο ταυτόχρονες κινήσεις.
 12. Joy Stick No3, κινήσεις εσωτερικού βραχίονα και κεντρικού πύργου.  Λειτουργία σε σχήμα σταυρού, βραχίονας επάνω, βραχίονας κάτω, κεντρικός πύργος περιστροφή δεξιά, κεντρικός πύργος περιστροφή αριστερά. Λειτουργία χιαστή, το μηχάνημα εκτελεί δύο ταυτόχρονες κινήσεις.

 

  ΦΙΑΛΕΣ  ΑΖΩΤΟΥ

Κάποιοι κατασκευαστές για λόγους οικονομίας εξοπλίζουν τα μηχανήματα τους με απλά ασύρματα χειριστήρια και όχι με πλήρως αναλογικά διευρυμένων λειτουργιών όπως αυτά που διαθέτουν τα ‘WHITE SHARK’ .

Με αυτή την επιλογή  τα μηχανήματα κατά την λειτουργία τους κάνουν γρήγορες και νευρικές κινήσεις με αποτέλεσμα να κάνουν ζημιά στα δένδρα να σπάζουν κλαδία και να ρίχνουν πολλά φύλλα.

Στην προσπάθεια τους να καλύψουν αυτήν την  αδυναμία των ασύρματων χειριστηρίων τους  τοποθετούν στα μηχανήματα τους φιάλες αζώτου οι οποίες λειτουργούν ως αποσβεστήρες των νευρικών κινήσεων.

Το ατυχές γεγονός όμως αυτής τη προσπάθειας είναι ότι, με αυτήν την  επιλογή  μπορεί να μειώνουν κάπως τις νευρικές κινήσεις αλλά η μπούμα τους και η χτένα δεν έχουν σταθερότητα και η εξήγηση είναι πολύ απλή, μια φιάλη αζώτου λειτουργεί  όπως ένα αμορτισέρ δηλαδή ανεβαίνει και κατεβαίνει σε διαδρομή και σκληρότητα που έχει προ ρυθμιστεί δίχως να δίνει καμία σταθερότητα .

Αντίθετα, το πλήρως αναλογικό χειριστήριο διευρυμένων λειτουργειών των ‘WHITE SHARK’ δίνει στα μηχανήματα μας σχεδόν χειρουργική ακρίβεια στις κινήσεις και φυσικά σταθερότητα.

Με λίγα λόγια , χαϊδεύοντας τα JoyStick  του ‘WHITE SHARK’ το μηχάνημα έρπει και  η κάθε του κίνηση είναι ελεγχόμενη από τον χειριστή και όχι από τις φυσικές δυνάμεις, ιδιάιτερα όταν η χτένα βρίσκεται μέσα στα κλαδιά η ικανότητα του έρπειν παρουσιάζει θεαματικά  σημαντικά θετικά αποτελέσματα .

Είναι λογικό να μην μπορείτε να το καταλάβετε αν δεν το δουλέψετε ιδιαίτερα μάλιστα αν κάποιοι προσπαθούν να σας παραπλανήσουν  με βολικές για αυτούς ιστορίες, εμείς απλά σας προτείνουμε, πριν αποφασίσετε για το πιο μηχάνημα θα αγοράσετε ζητήστε να δείτε και να χειριστείτε ένα ‘WHITE SHARK’ , σίγουρα θα βγείτε κερδισμένοι.

Όλα τα μηχανήματα WHITE SHARK για να είναι ικανά να εισέλθουν μέσα στα κλαδιά σχεδόν από οποιοδήποτε σημείο επιλέξει ο χειριστής είναι εξοπλισμένα :

 • Με έναν κεντρικό πύργο που περιστρέφεται 180° δεξιά και 180° αριστερά.
 • Δύο υδραυλικής λειτουργίας μπράτσα .
 • Δύο υδραυλικές  τηλεσκοπικές επεκτάσεις.
 • Δύο κάθετα ποδαρικά σταθεροποίησης .

Σημείωση : Η περιστροφή  του πύργου γίνεται μέσω ενός υπέρ βαρέου τύπου ατέρμονα κοχλία υδραυλικής λειτουργίας .

Η κεφαλή των WHITE SHARK μπορεί σχετικά εύκολα να τοποθετηθεί και στις μπούμες μικρών εκσκαφέων, αυτή βέβαια δεν είναι η τέλεια επιλογή όπως ολόκληρο το μηχάνημα με τον βραχίονα είναι όμως μια πάρα πολύ καλή λύση για αυτούς που δεν έχουν πάρα πολλά δένδρα και έχουν ήδη στην κατοχή τους κάποιο μηχάνημα έργου όπως :

Ερπυστριοφόρα ή λαστιχοφόρα τσαπάκια, εκσκαφείς τύπου JCB , φορτωτάκια τύπου Multione, Manitou, κλπ.

Η τοποθέτηση της κεφαλής είναι σχετικά εύκολη και απαιτέιται,  στην άκρη της μπούμας να υπάρχουν δυο ή τρεις σε κάποιες περιπτώσεις υδραυλικές παροχές.

Δείτε video : https://drive.google.com/file/d/1Ly9tY9Ge4Q-7RgV-FSGV–AzL7dlFPY2/view

ΚΕΦΑΛΗ 

Όλα τα ”WHITE SHARK”  διαθέτουν προηγμένης κατασκευής κεφαλή η οποία είναι εξοπλισμένη,  με ένα υδραυλικό μοτέρ για την παλμική κίνηση της χτένας καθώς επίσης και  έναν υδραυλικό ρότορα για την περιστροφή της κεφαλής, με το=ην τοποθέτηση του ρότορα η κεφαλή μπορεί να περιστραφεί είτε δεξιά είτε αριστερά κατά 360°.

Αυτή η περιστροφή μπορεί να είναι ακόμη και συνεχείς  δηλαδή,  να περιστρέφεται συνεχώς όπως ένας ανεμόμυλος, αυτή η ικανότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική όταν θέλουμε να ξυρίσουμε το δένδρο.

ΧΤΕΝΑ 

Η βαρέου τύπου χτένα των WHITE SHARK είναι κατασκευασμένη από εξάγωνο μασίφ αλουμίνιο 48mm, το δε μήκος της είναι 200cm ( 178cm ωφέλιμο).

Στην νέας ( 2021 ) κατασκευής χτένα τοποθετούνται ενενήντα τέσσερεις (94) ακίδες μήκους 60cm οι οποίες είναι κατασκευασμένες από ειδικό χυτευμένο μη τοξικό πλαστικό υλικό.

Κάποιοι παρόλο που μπορούν να την κατασκευάσουν αλλά  δεν μπορούν να την τοποθετήσουν στα  ντελικάτα μηχάνημα τους ισχυρίζονται ότι, η χτένα με το μήκος των δύο μέτρων είναι δύσχρηστη!!!!. Εμείς απλά απαντάμε,  όποιος νομίζει ότι η χτένα θα πρέπει να είναι πιο κοντή μπορεί απλά να μας το ζητήσει, δεν έχουμε απολύτως κανένα πρόβλημα να την κατασκευάσουμε  στο μήκος που το επιθυμεί, καλόπιστα όμως τον ενημερώνουμε πώς κάνει λάθος, η χτένα αν είχε ακόμη μεγαλύτερο μήκος θα ήταν ακόμη καλύτερη.

Είναι απλή λογική , η χτένα μας με τα 94 ραβδιά δύο όψεων τινάζει τις ελιές με 188 ραβδάκια, αντίστοιχα οι χτένες άλλων κατασκευαστών που διαθέτουν περίπου 70 ραβδιά  τινάζοντας  τις ελιές με 140 ραβδάκια δηλαδή έχουν παραγωγή 25% μικρότερη  γιατί είναι πιο εύχρηστες ? στο χωράφι δεν θα δουλέψουν και οι δύο χτένες? .

Έχουμε μια απλή ερώτηση προς αυτούς  που ισχυρίζονται ότι η χτένα των δύο μέτρων είναι δύσχρηστη, μπορείτε να τοποθετήσετε χτένα μήκους δύο μέτρων στα μηχανήματα σας ? αν ναι,  γιατί δεν δίνετε την δυνατότητα στον πελάτη να επιλέξει? .

ΦΙΛΤΡΑ ΠΙΕΣΩΣ

Ως ένα εκτεταμένο μέτρο ασφαλείας και για την προστασία των ιδιαίτερα ακριβών ήλεκτρο υδραυλικών μπλόκ, όλα*  τα WHITE SHARK είναι εξοπλισμένα με δύο φίλτρα πιέσεως με αισθητήρες τα οποία δέχονται ανταλλακτικά που κοστίζουν λίγες δεκάδες ευρώ.

Αν δεν υπάρχουν αυτά τα φίλτρα σε περίπτωση που περάσουν στα ήλεκτρο υδραυλικά μπλοκ σκουπίδια και βουλώσουν τότε αυτά θα πρέπει να αντικατασταθούν  γιατί δεν επισκευαζονται, μάλιστα το κόστος αυτής της αντικατάστασης είναι αρκετές χιλιάδες ευρώ.

Βέβαια στα πρώτα χρόνια λειτουργίας ως συνήθως δεν υπάρχουν προβλήματα αλλά σίγουρα στο μάλλον υπάρχει ιδιαίτερα αυξημένος κίνδυνος.

Εμείς όμως τον ιδιοκτήτη ενός WHITE SHARK τον σεβόμαστε και δεν θέλουμε να τον οδηγήσουμε σε μια τέτοια περιπέτεια ακόμη και μετά από πολλά χρόνια.

*Εκτός του τύπου DGF80.

ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΕΣ

Στην ειδικά διαμορφωμένη βάση  των WHITE SHARK υπάρχει χώρος για δύο εργαλειοθήκες, στην μία εξ αυτών τοποθετείται το βαλιτσάκι ε το ασύρματο χειριστήριο και στην άλλη μπορούν να τοποθετηθούν διάφορα εργαλεία ή εξαρτήματα.

Λόγω του ότι σε κάποια κτήματα τα δένδρα είναι τοποθετημένα πολύ κοντά και τα ποδαρικά τύπου αράχνης ενοχλούν, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το μηχάνημα του να  έχει μόνο κάθετα ποδαρικά.

Σε αυτήν την περίπτωση το μηχάνημα παραδίδεται δίχως τις εργαλειοθήκες και στην θέση τους τοποθετείται η δεξαμενή λαδιού.

Τα WHITE SHARK είναι σχεδιασμένα και κατασκευασμένα να τοποθετούνται και να αφαιρούνται στα τρακτέρ εντός λίγων λεπτών.

Ο ειδικός μάλιστα σχεδιασμός τους επιτρέπει να διπλώνονται πιάνοντας σχετικά πολύ μικρό χώρο με αποτέλεσμα να μπορεί ο ιδιοκτήτης τους αφ’ ενός να μετακινείται εύκολα, αφ’ εταίρου  να τα αποθηκεύει σε πολύ περιορισμένο χώρο, είτε για βραχυχρόνια είτε για μακροχρόνια αποθήκευση ο χώρος που απαιτέιται είναι μόνο περίπου 2,5m² .

ΔΕΙΤΕ  VIDEO

Τύπος DGF80

a) https://www.youtube.com/watch?v=Wjgc8cNOmfU

b) https://www.youtube.com/watch?v=10Jho_lnGus

Τύποι :  WS332-86/RC   & 382-92/RC 

Κεφαλή White Shark 

https://drive.google.com/file/d/1Ly9tY9Ge4Q-7RgV-FSGV–AzL7dlFPY2/view

Ελπίζουμε με τα παραπάνω να σας δώσαμε μια πλήρη εικόνα για τις πραγματικά σπουδαίες ικανότητες των ”WHITE SHARK” ,  αν θέλετε οποιαδήποτε πρόσθετη πληροφορία ή να δοκιμάσετε   ο ίδιος το ασύρματο χειριστήριο για να καταλάβετε τις ικανότητες τους επικοινωνείστε μαζί μας , θα χαρούμε πολύ να γνωριστούμε από κοντά .

Τηλέφωνο : 23410 28490  – 6973 009407 

e-mail : bticorp@otenet.gr

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

You cannot copy content of this page